onsdag 26 augusti 2015

Höst och vinterkläder

Man får ju börja inse att hösten smyger sig på. Det blir fort mörkare på kvällen och man kan inte undgå att inte sätta på en lampa här och där för att undvika alla leksaker som ligger utspridda över golvet ( nej vi plockar inte upp dom var eviga kväll dom blir lite knuffade åt sidan och så var det bra med den saken). Nå då är det ju bara att börja leta höst och vinterkläder åt barnen så man slipper punga ut med flera 100€ när det plötsligt ligger snö på marken eller när termometern visar -10 grader när man vaknar en dag. Och då står man där, helt oförberedd och då är det bara att dra runt halva stan för att hitta dom rätta storlekarna.
Så ganska länge redan har jag köpt lite vartefter jag hittat något på fb loppis.C borde iaf ha vinteroverall och höstoverall fixade i dubbeluppsättning men vinterskor saknar han ännu.
M har också fått en höstoverall som hon kan ha i dagis och så i morgon ska jag hämta en vinteroverall åt henne som jag köpt även den på fb loppis. Skor har hon också både höst och vinter samt regnkläder så för hennes del borde det inte vara så mycket kvar att fixa innan hon är redo att börja dagis och redo för både höst och vinter.
Sen var det ju det här med att jag inte är någon riktig loppismänniska. Jag säljer hellre än köper. Men det har blivit bättre och sen finns det ju faktiskt saker som är riktigt bra och nästan som nya även om man köper dom "begagnat".
Funderar lite på att ta en runda på loppis i morgon iaf för att se ifall man skulle hitta något som barnen behöver. Man slipper ju inte undan den saken att dom växer så även om dom kanske har tillräckligt med kläder just nu. Så tar det inte länge innan man får köpa nya kläder i en annan storlek när dom blivit för små. Tycker om att ha lite kläder i lager så man kan plocka fram när allt helt plötsligt blivit för smått eller när allt verkar ha hål eller fläckar på sig. Köper ofta kläder på rea och lägger undan till senare då sparar man både tid och pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar