tisdag 12 augusti 2014

När gammalt blir nytt.

Det passar faktiskt väldigt bra som rubrik för den här dagen.
För det första så tog vi hem bebiskorgen idag. Den har vi haft i många år och det är många bebisar som sovit i den genom åren.
C har varit väldigt bekymrad i över var bebisen ska sova. Kanske ska hon sova i hans säng men då måste nog han få sova i mamma och pappas säng i stället? Så efter att ha förklarat x-antal gången för honom att bebisen nog kommer ha en egen säng men att den är vid mommo och moffas i källaren så tog vi hem den idag. Tyget som ska vara runt den måste sys om lite men annars är det bara att bädda sängen och sen är den redo för bebisen.
Så nu är C nöjd över att bebisen har en egen säng att sova i och måste ta sig en titt ibland för att se ifall det ligger någon bebis där.
Ikväll när vi förde ut en soppåse så sa han på väg till soptunnan för första gången att: " Cevin ska få en lillasyster, jag ska få en lillasyster". Det kändes väldigt bra att han verkar börja förstå att han ska få en lillasyster. Hittills har det bara varit bebisen som det har pratats om men idag var det lillasyster.
Han kommer nog bli en bra storebror <3

Det andra nygamla saken som jag fixade idag var vår soffa. Vi köpte den för 100€ från en möbelaffär när vi flyttade till vår lägenhet för snart 4 år sedan. Den var&är egentligen två olika nyanser av brunt. Ena halvan är ljusare brun och den andra mörkare brun. Vet inte varför det blivit så men så är det och därför slumpades den bort till ett väldigt billigt pris för att vara en stor, helt ny divansoffa.
Vi ville ju absolut inte ha en stor brun soffa så vi köpte svarta lakan och min mamma sydde överdrag till alla kuddar och hela soffan åt oss. Så i stället för en brun soffa fick vi en svart. Riktigt nöjda har vi varit men nu efter ganska precis 4 år, två flyttar (vi hade den först hos mina föräldrar innan flytten), tre katter och ett barn så ser den inte så fin ut mera. Solblekt har den blivit så idag tog jag bort tyget och slängde det i soptunnan. Så nu har vi en brun soffa. Den ser ut som ny jämfört med hur den såg ut med det solblekta tyget som mer eller mindre var fullt av fläckar och hål. Kanske nöjer vi oss i 4 år till med den här klädseln innan vi har min mamma att sy en ny eller så köper vi en helt ny soffa då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar